Zdravý recept

Glazovaný pastinák

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49297

Ingredience

20 g Med včelí
40 g Máslo bylinkové
300 g Pastinák
5 g Pepř černý mletý
9 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 715kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
58% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 2 g

Glazovaný pastinák postup přípravy receptu:

1

Očištěné pastináky vhodíme do hrnce s osolenou vodou, vaříme zakryté na mírném ohni 9 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou, nakrájíme podélně na čtvrtky.

2

Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, vložíme pastináky a opékáme za občasného míchání a otáčení, dokud nezačnou zlátnout. Osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu, mícháním a obracením medem pokryjeme všechny pastináky a pár minut ještě zahříváme, až jejich povrch zesklovatí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept