Vepřová žebírka po maďarsku

60 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1000gramůVepřová pečeně
    • 25gramůSůl
    • 150gramůTuk
    • 30mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
    • 200gramůCibule
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 0,5decilitrVíno červené
    • 600gramůPaprika sterilovaná
    • 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
44 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
879 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou, opečeme na tuku a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, částečně ji roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
  • 3
    K cibuli přidáme papriku a rajčatový protlak a zalijeme vlažným vývarem. Za občasného promíchání uvedeme do varu.
  • 4
    Do vařícího základu vložíme opečená žebírka a pod poklicí je dusíme téměř doměkka.
  • 5
    Nakonec přilijeme červené víno, přidáme worcester, podle potřeby dosolíme a ještě dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.