Recept

Pečené hřebenatky na rizotu s topinambury

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49301

Ingredience

50 g Cukr krupice
8 ks Hřebenatka
100 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet Sherry
8 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rýže Arborio
100 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
200 g Topinambury
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 318kJ
21% Sacharidy 75 g
49% Tuky 37 g
41% Sodík 820 mg
40% Bílkoviny 22 g

Pečené hřebenatky na rizotu s topinambury postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu na 4 lžíce rozehřátého olivového oleje nasypeme rýži a mícháme ji 2-3 minuty, až se olej do rýže vstřebá. Za stálého míchání postupně do rýže přiléváme drůbeží vývar a vaříme 25-30 minut, dokud všechen vývar nespotřebujeme a rýže nezměkne.

2

Mezitím nakrájíme na plátky umyté topinambury (neloupeme je), které opékáme na polovině másla, dokud nezměknou. K topinamburům přidáme smetanu a za občasného míchání vaříme, dokud se její objem nesníží o polovinu. Dáváme pozor, aby se smetana nepřichytila ke dnu.

3

Topinambury rozmixujeme a vmícháme spolu se zbývající polovinou másla a nastrouhaným parmezánem do rýže. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Velké hřebenatky rozkrájíme každou na 3 kusy a opékáme je na druhé polovině olivového oleje minutu z každé strany. Když jsou středně propečené, položíme je na rizoto.

5

Do pánve se silným dnem nasypeme cukr. Ten opatrně zahříváme, dokud nevznikne zlatý karamel. Vmícháme do něho sherry ocet a svaříme na hustý sirup, kterým rizoto před podáváním pokapeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept