Recept

Jehněčí na česneku s kuskusem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 49320

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
5 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
1 kg Jehněčí krkovice
1 ks Lilek
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
300 ml Víno bílé
50 g Česnek medvědí
Na přílohu
2 ks Cibulka jarní
300 g Kuskus
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Petržel kořen
50 g Česnek medvědí

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,208 kcal
Kilojoule 5 056kJ
23% Sacharidy 84 g
89% Tuky 66 g
13% Sodík 257 mg
108% Bílkoviny 61 g

Jehněčí na česneku s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Maso z jehněte pokrájíme na menší kousky a osolíme. Potřeme ho olivovým olejem. Připravíme zapékací misku, do které vložíme kousky masa. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a medvědí česnek nasekáme. Obojí přidáme k jehněčím kouskům, vše zalijeme bílým vínem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu s masem vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Oškrábeme mrkev, omyjeme cuketu, lilek, celer a rajčata. Přidáme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a vínem a pečeme přikryté poklicí, dokud maso nezměkne. Krátce před dopečením odkryjeme poklici, aby se na masu udělala křupavá kůrka. Péci můžeme také velmi pozvolna na 100 °C, potom bude maso hotové po pěti hodinách pečení.

2

Kuskus povaříme ve vodě. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme na struhadle na hoblinky. Ty restujeme na másle. Kuskus promícháme a přidáme k němu orestovanou zeleninu a nasekaný medvědí česnek. Zakapeme olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept