Jehněčí na česneku s kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na česneku s kuskusem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 49320 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
50 g | Česnek medvědí |
5 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 kg | Jehněčí krkovice |
1 ks | Lilek |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
Na přílohu | |
---|---|
50 g | Česnek medvědí |
2 ks | Cibulka jarní |
300 g | Kuskus |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Petržel kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Cuketa, Lilek, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Cibulka jarní, Kuskus, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Jehněčí krkovice, Mrkev kořen, Olej olivový, Česnek medvědí, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí na česneku s kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Maso z jehněte pokrájíme na menší kousky a osolíme. Potřeme ho olivovým olejem. Připravíme zapékací misku, do které vložíme kousky masa. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a medvědí česnek nasekáme. Obojí přidáme k jehněčím kouskům, vše zalijeme bílým vínem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu s masem vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Oškrábeme mrkev, omyjeme cuketu, lilek, celer a rajčata. Přidáme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a vínem a pečeme přikryté poklicí, dokud maso nezměkne. Krátce před dopečením odkryjeme poklici, aby se na masu udělala křupavá kůrka. Péci můžeme také velmi pozvolna na 100 °C, potom bude maso hotové po pěti hodinách pečení. |
2 | Kuskus povaříme ve vodě. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme na struhadle na hoblinky. Ty restujeme na másle. Kuskus promícháme a přidáme k němu orestovanou zeleninu a nasekaný medvědí česnek. Zakapeme olivovým olejem. |