Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49333

Ingredience

400 g Candát obecný
1 kávová lžička Kari koření
100 g Losos - filety
60 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
2 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí
10 ml Zakysaná smetana
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 233 mg
34% Bílkoviny 19 g

Candát s kari omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.

2

Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.

3

Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept