Recept

Králičí stehna s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49338

Ingredience

200 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
500 g Králičí maso
50 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
3 g Rozmarýn čerstvý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
2 g Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 165kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
59% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Králičí stehna s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném oleji zprudka osmahneme králičí stehna 2-3 minuty z každé strany a přendáme do pekáče. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nadrobno, zalijeme vývarem a vínem a nakonec šlehačkou, promícháme a necháme přejít varem. Omáčku vlijeme do pekáče s masem, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě hodinu, během pečení podléváme.

2

Na pánvi zatím rozpálíme máslo a zprudka na něm osmahneme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a necháme krátce podusit. Ochutíme citronovou šťávou a necháme přejít varem. Upečená stehna rozdělíme na talíře, houby vmícháme do šťávy v pekáči a hotovou omáčkou přelijeme maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept