Recept

Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49339
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Bobkový list
450 g Brambory rané
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
2 ks Citrony
3 polévková lžíce Olej olivový
1,5 kg Olihně
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kg Rajčata soudková
1 kávová lžička Sůl mořská
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 211kJ
14% Sacharidy 49 g
9% Tuky 7 g
34% Sodík 673 mg
112% Bílkoviny 63 g

Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami postup přípravy receptu:

1

Olihně nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm, omyté citrony nakrájíme na půlkolečka, oloupaný česnek a červenou cibuli nakrájíme nadrobno, malé nové brambory důkladně umyté kartáčkem a rajčata překrájíme na půlky. Najemno nasekáme petrželovou nať s hladkými listy.

2

Olihně, citrony, bobkové listy a petrželku smícháme v míse, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.

3

Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v hrnci s rozehřátým olivovým olejem. Z olihní slijeme a odložíme marinádu. Olihně přidáme k cibuli, zamícháme a opékáme 2 minuty, přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut. Odstraníme citrony a do hrnce přilijeme marinádu. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni 2 hodiny, přidáme brambory a dusíme ještě 30 minut. Osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept