Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49339 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
450 g | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1,5 kg | Olihně |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kg | Rajčata soudková |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 873,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Olihně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata soudková, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Olihně nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm, omyté citrony nakrájíme na půlkolečka, oloupaný česnek a červenou cibuli nakrájíme nadrobno, malé nové brambory důkladně umyté kartáčkem a rajčata překrájíme na půlky. Najemno nasekáme petrželovou nať s hladkými listy. |
2 | Olihně, citrony, bobkové listy a petrželku smícháme v míse, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu několik hodin marinovat. |
3 | Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v hrnci s rozehřátým olivovým olejem. Z olihní slijeme a odložíme marinádu. Olihně přidáme k cibuli, zamícháme a opékáme 2 minuty, přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut. Odstraníme citrony a do hrnce přilijeme marinádu. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni 2 hodiny, přidáme brambory a dusíme ještě 30 minut. Osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.