Jednoduchý recept

Bramborový gratin se sýrem

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Bramborový gratin se sýrem 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 49346

Ingredience

2 ks Ančovička - filety
900 g Brambory
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
125 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 651kJ
9% Sacharidy 34 g
96% Tuky 72 g
18% Sodík 353 mg
41% Bílkoviny 23 g

Bramborový gratin se sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve vrstvách je urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.

2

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu smíchanou s muškátovým oříškem a rozpůlenými stroužky česneku. Odstavíme z plotny a přidáme nasekané ančovičky.

3

Smetanou zalijeme brambory a povrch poklademe kousky másla. Mísu přikryjeme alobalem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 70 minut.

4

10 minut před koncem pečení alobal odstraníme a gratin dopečeme dozlatova.

5

Podáváme se salátem jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k různě upraveným masům.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept