Borůvková polévka s chlebovými krutony

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    Mléko nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým i vanilkovým cukrem, převedeme varem, odstavíme a necháme vystydnout.
  • 3
    Přibližně dvě třetiny borůvek rozmixujeme, smícháme se 2 žloutky, propasírujeme, ochutíme skořicí a se zakysanou smetanou vmícháme do vychladlého mléka.
  • 4
    Toustový chléb nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle.
  • 5
    Na polévku v servírovacích miskách nasypeme zbylé borůvky s chlebovými krutony a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.