Jednoduchý recept

Borůvková polévka s chlebovými krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49359

Ingredience

300 g Borůvky
2 plátek Chléb toastový
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
0,5 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 295kJ
22% Sacharidy 78 g
61% Tuky 46 g
15% Sodík 300 mg
36% Bílkoviny 20 g

Borůvková polévka s chlebovými krutony postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.

2

Mléko nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým i vanilkovým cukrem, převedeme varem, odstavíme a necháme vystydnout.

3

Přibližně dvě třetiny borůvek rozmixujeme, smícháme se 2 žloutky, propasírujeme, ochutíme skořicí a se zakysanou smetanou vmícháme do vychladlého mléka.

4

Toustový chléb nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle.

5

Na polévku v servírovacích miskách nasypeme zbylé borůvky s chlebovými krutony a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept