Zadělávané dršťky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané dršťky s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Dršťky vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 ks | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 639,6mg |
Draslík | 503,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zadělávané dršťky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. |
2 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme. |
3 | Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky. |
4 | Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu. |
5 | Vše společně povaříme cca 15 minut. |
6 | Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb. |