Recept

Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 49387
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
150 g Fazolové lusky zelené
150 g Hrachové lusky
400 g Kachní prsa
400 g Nudle čínské vaječné
50 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
80 ml Omáčka švestková
1 kávová lžička Pepř černý mletý
60 ml Víno rýžové čínské
500 ml Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
26% Sacharidy 94 g
26% Tuky 20 g
18% Sodík 353 mg
62% Bílkoviny 35 g

Čínské nudle s kachnou ve švestkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Nudle zalijeme horkou vodou a připravíme je dle návodu na obalu. Mezitím si v misce vytvoříme marinádu na maso. Smícháme sójovou omáčku s vínem a pepřem. Na tenké plátky nakrájíme kachní maso a pořádně ho pomažeme marinádou.

2

Rozehřejeme si olej na pánvi a maso na něm zprudka opečeme. Po cca 1 minutě přidáme jarní cibulku, zázvor a hrachové a fazolové lusky. Přilijeme zbytek marinády a přidáme vývar a švestkovou omáčku. Vaříme dalších pět minut.

3

Hotové nudle přidáme do pánve a smažíme další minutu za stálého míchání, aby se všechny suroviny promíchaly. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept