Recept

Srbské vepřové žebírko

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Srbské vepřové žebírko 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 494

Ingredience

200 g Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
200 g Paprika sterilovaná
100 g Protlak rajčatový
25 g Sůl
150 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
2% Sacharidy 6 g
52% Tuky 39 g
77% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Srbské vepřové žebírko postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.

2

Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.

3

Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.

4

Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Srbské vepřové žebírko
Na maso před opečením jsem ještě přidala hrubě drcený pepř. Šťávu jsem trochu zahustila moukou, ale není to nutné, kdo nechce. Za mě palec nahoru. smile Jinak v tomto receptu např. půjdou použít drcená pasírovaná rajčata a sterilované lečo nebo čerstvá paprika naprájená na proužky.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept