Recept

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49408

Ingredience

3 polévková lžíce Burisony
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín drcený
250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pohanková
3 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Slunečnice - semena
200 g Směs na chléb v prášku
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
24% Sacharidy 86 g
17% Tuky 13 g
22% Sodík 434 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bezlepkový chléb z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Do pečicí nádoby domácí pekárny nejprve nalijeme všechny tekuté přísady - mléko, olej a vejce. Na tekuté suroviny nasypeme sypké přísady - bezlepkovou mouku, burisony, slunečnicová semínka, kmín, cukr a směs ochutíme solí. Úplně nakonec připravované těsto

2

zasypeme sušeným droždím. Pekárnu nastavíme na rychlý program - Glutein frei a zapneme. Jakmile se suroviny spojí v těsto, pekárnu otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin do těsta. Pečeme podle programu pekárny.

3

Servírujeme vychladlé jako klasický chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept