Zdíkovská polévka s libečkem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené hřibovité houby promyjeme pod tekoucí vodou, dáme je do misky a zalijeme 2 dl vody. Necháme je namočené 30 minut, potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Malé krupky dobře promyjeme, dáme do druhé misky a zalijeme též 2 dl vody. Necháme je namočené tak dlouho, jako houby. Potom je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Oloupeme a omyjeme mrkev, 1/4 celeru, petržel a brambory. Brambory pokrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme cibuli s česnekem a drobně je pokrájíme. Celerovou nať a libeček omyjeme a svážeme.
  • 4
    V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme k ní pokrájenou zeleninu a krátce, za stálého míchání, zeleninu osmažíme. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme brambory, houby a krupky a snítky celerové natě a libečku. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a pomalu vaříme 25-30 minut doměkka. Z uvařené polévky vyjmeme celerovou nať a libeček a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.