Jednoduchý recept

Kvašené víno z černého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49414

Ingredience

800 g Cukr krystal
3 l Rybíz černý
2,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
18% Sacharidy 63 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 2 g

Kvašené víno z černého rybízu postup přípravy receptu:

1

Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a prolisujeme. Vzniklou šťávu rozředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.

2

Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začné víno kvasit, přemístíme do chladné místnosti a necháme zcela vykvasit. Poté počkáme dalších několik dnů. Po odstátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu.

3

Po úplném vyčištění stáčíme do připravených lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept