Babylonská věž - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babylonská věž
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49420 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Avokádo |
30 g | Koriandr čerstvý |
10 g | Limetková kůra |
30 ml | Limetková šťáva |
250 g | Mozzarella |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
200 g | Šunka od kosti |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 839,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata, Šalotka, Sůl, Šunka od kosti mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Mozzarella, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babylonská věž postup přípravy receptu:
1 | Šalotku, koriandr a limetkovou kůru rozmixujeme nahrubo a vložíme do mísy. Ochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem a necháme rozležet. Zatím si nakrájíme rajčata a mozzarellu na tenké plátky, avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužninu také nakrájíme na tenké plátky. Plátky šunky nakrájíme na menší kusy. Na jednotlivých talířích skládáme věž z plátků všech připravených surovin, jednotlivé vrstvy zakapeme umixovaným nálevem. Pro lepší stabilitu můžeme zpevnit hotovou věž špejlí. Podáváme pokapané olivovým olejem. |