Recept

Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49421

Ingredience

400 g Brambory
3 krajíc Chléb konzumní
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 l Mléko - podmáslí
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
Jíška
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
13% Sacharidy 47 g
27% Tuky 20 g
19% Sodík 389 mg
40% Bílkoviny 22 g

Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci postup přípravy receptu:

1

Plátky chleba nakrájíme na kostičky. V pánvi chleba nasucho osmažíme dozlatova. Kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

2

Oloupeme, omyjeme a na kostky pokrájíme brambory. Dáme je do vody se solí a kmínem. Vaříme je přibližně 15-17 minut. Mezitím si v pánvi na 1 lžíci másla usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Když jsou brambory téměř měkké, jíšku přimícháme a vaříme 2-3 minuty. Když je jíška rozvařená, přimícháme vyšlehané podmáslí. Pomalu vaříme další 2-3 minuty.

3

Do polévky opatrně rozklepneme postupně 4 vejce a vaříme je 4 minuty. Bílek bude uvařený, ale žloutek uvnitř zůstane tekutý. Nakonec opatrně přimícháme 1.5 lžíce másla, pokrájený kopr, podle chuti osolíme a opepříme.

4

Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, zalijeme je polévkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept