Jednoduchý recept

Kopřivová bramboračka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 49422

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
20 g Kopřiva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
1 dl Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 693kJ
4% Sacharidy 16 g
13% Tuky 10 g
16% Sodík 315 mg
8% Bílkoviny 5 g

Kopřivová bramboračka postup přípravy receptu:

1

Mladé jarní kopřivy omyjeme a drobně je pokrájíme. Očistíme cibuli a česnek. Cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.

2

Připravíme světlou suchou jíšku - na rozpálenou pánev nasypeme hladkou mouku a za stálého míchání ji usmažíme dorůžova.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kmín a brambory vaříme doměkka 17-20 minut.

4

Když jsou brambory měkké, přidáme jíšku, kterou povaříme 2-3 minuty, vsypeme pokrájené kopřivy, česnek, pepř a zamícháme. Pomalu vaříme 1-2 minuty.

5

Polévku zjemníme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept