Jednoduchý recept

Pošumavská kulajda

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pošumavská kulajda 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49442

Ingredience

400 g Brambory
17 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 998kJ
5% Sacharidy 17 g
21% Tuky 16 g
25% Sodík 501 mg
17% Bílkoviny 9 g

Pošumavská kulajda postup přípravy receptu:

1

Přibližně půl hodiny před vařením promyjeme 15-17 g sušených hub, dáme je do misky a zalijeme vodou (2 dl). Necháme je bobtnat 30 minut.

2

Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky, dáme do hrnce s 8 dl vody, 1.5 lžičkou soli a kmínem. Houby i s vodou přidáme k bramborám a společně je vaříme 20 minut.

3

Poté přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali vejce s pepřem. Vaříme další 3-4 minuty, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr s pažitkou, polévku podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Pošumavská kulajda
Jedna z neoblíbenějších polévek. Skvělá houbová chuť a mléčná jemnost, to je to, co tuto polévku proslavilo. Hodnotím kladně :)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept