Jednoduchý recept

Kompotované ryngle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49447

Ingredience

900 g Cukr krystal
3 kg Ryngle
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
37% Sacharidy 134 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 285 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kompotované ryngle postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme, necháme okapat na sítu a rozdělíme do čistých sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.

2

Důkladně zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

3

Jakmile sklenice vychladnou, vyjmeme je a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept