Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49448

Ingredience

1,2 kg Cukr krystal
3 ks Hřebíček
8 polévková lžíce Rum
3 kg Ryngle
1 ks Skořice celá
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,087 kcal
Kilojoule 4 547kJ
65% Sacharidy 234 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 429 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem postup přípravy receptu:

1

Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme.

2

Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme.

3

Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept