Zdravý recept

Neslazený mošt z šípků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49457

Ingredience

1 l Voda pitná
3 l Šípky čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 502kJ
7% Sacharidy 26 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Neslazený mošt z šípků postup přípravy receptu:

1

Zralé šípky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Lahve vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na studeném a tmavém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept