Nicovská couračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nicovská couračka
Nicovská couračka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 49478 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hříbky čerstvé |
250 g | Klobása uzená |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
7,5 dl | Růžová voda |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Vařené brambory | |
---|---|
400 g | Brambory |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 59,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané, Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hrubá, Paprika mletá pálivá, Růžová voda, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nicovská couračka postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka, podle velikosti 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a v hrnci na sádle osmažíme dorůžova. Přimícháme k ní sladkou a pálivou papriku, kmín, přidáme kysané pokrájené zelí (i s 1 dl láku), přilijeme vodu a pomalu vaříme 15 minut. |
3 | Uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Houby a klobásu přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut. |
4 | V misce rozmícháme ve smetaně hrubou mouku a ke konci vaření ji přimícháme do polévky. Vaříme 2-4 minuty, polévku podle chuti dosolíme, pokud je moc kyselá, přidáme cukr a podáváme. |