Zelnice ze Stachovska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelnice ze Stachovska
Zelnice ze Stachovska
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49480 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Vepřová žebra |
300 g | Vepřové koleno uzené |
1,7 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelnice ze Stachovska postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme polovinu uzeného kolena, vepřové žebro, přední hovězí maso, maso dáme do hrnce, přilijeme 1.5 litru vody, přivedeme k varu a vaříme 40 minut. |
2 | Očistíme a omyjeme brambory, mrkev, petržel, celer, pórek, cibuli a česnek. Brambory pokrájíme na kostky a spolu s celou nepokrájenou zeleninou přidáme do vody. Polévku ochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 10 minut. Doložíme kysané zelí a vaříme vše doměkka přibližně 20-30 minut. |
3 | Z uvařené polévky vyjmeme maso, kořenovou zeleninu, kromě cibule, pórku a česneku, pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Cibuli, česnek a pórek do polévky nevracíme. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme, přidáme do polévky a podáváme. |