Jednoduchý recept

Sirup z čerstvých šípků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49484

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
15 g Kyselina citrónová
2 l Voda pitná
2 kg Šípky čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 177kJ
36% Sacharidy 129 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
0% Bílkoviny 0 g

Sirup z čerstvých šípků postup přípravy receptu:

1

Zralé šípky přebereme, očistíme, důkladně propláchneme a rozmačkáme. Zalijeme teplou vodou, odložíme a necháme luhovat 3-4 dny.

2

Poté vylisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

3

Zvolna zahřejeme, přidáme cukr a promícháme. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vznikou na povrchu sebereme. Šťávu přivedeme k varu a ihned rozlijeme do vyhřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Recept je kalkulován na 1l šípkové šťávy. Je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvých šípků. Čas přípravy je bez doby na luhování- 3-4dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept