Jednoduchý recept

Povidla švestková ochucená rumem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Povidla švestková ochucená rumem 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49495

Ingredience

400 g Cukr krystal
1 dl Rum
2 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
15% Sacharidy 52 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Povidla švestková ochucená rumem postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Umeleme na masovém mlýnku a kaši přemístíme do hrnce. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

2

Poté přisypeme cukr a znovu společně provaříme. Do hustých povidel přidáme rum, důkladně promícháme a ihned je rozdělíme do čistých skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Povidla švestková ochucená rumem
Povidla švestková ochucená rumem – vynikající recept, který si zaslouží pět hvězdiček. Skvěle chutnají, jsou dobře roztíratelná a přitom tuhá. Mohu jen doporučit. Ať už je chcete dát do taštiček, knedlíků nebo buchet a koláčů jsou prostě skvělá.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept