Jednoduchý recept

Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49499

Ingredience

400 g Cukr krystal
7,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 dl Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
2 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
15% Sacharidy 53 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem postup přípravy receptu:

1

Švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přidáme cukr, ocet, skořici a rum. Promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.

2

Poté vaříme po částech, za stálého míchání do zhoustnutí. Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení – do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept