Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49511
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

220 g Česnek
1,5 kg Cibule
2 kg Hovězí svíčková
10 g Kmín mletý
10 g Koriandr čerstvý
10 g Koriandr mletý
75 ml Limetková šťáva
200 g Olej olivový
125 g Olej slunečnicový
1 kg Paprika zelená
10 g Pepř černý mletý
40 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
500 g Salát ledový
40 g Sůl
200 g Sýr Čedar
40 ks Tortilla
550 g Zakysaná smetana
Salsa chilli Ambiente [46976]
15 g Česnek
150 g Chilli paprička
35 g Olej olivový
20 g Oregano čerstvé
100 g Paprika červená
150 g Rajčata
10 g Sůl
Tomatová salsa Ambiente [46991]
5 g Chilli paprička
35 g Cibule
5 g Koriandr čerstvý
5 g Limetková šťáva
400 g Rajčata
5 g Sůl
Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999]
150 g Avokádo
3 g Česnek
3 g Chilli paprička
3 g Koriandr čerstvý
9 g Limetková šťáva
90 g Rajčata
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,466 kcal
Kilojoule 6 133kJ
36% Sacharidy 128 g
95% Tuky 71 g
139% Sodík 3 g
122% Bílkoviny 68 g

Beef fajita postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml mexického piva Corona se 120 g nasekaného česneku, 10 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g čerstvě umletého pepře a 20 g mořské soli. Hovězí svíčkovou nakrájíme na plátky silné nejvýše 1 cm, lehce naklepané je naložíme nejméně na 1 hodinu do marinády.

2

Zelenou papriku zbavíme stopek a semen a pokrájíme ji na tenké proužky, oloupeme a nahrubo nasekáme cibuli a na plátky 100 g oloupaného česneku. Papriku s cibulí a česnekem opečeme na olivovém oleji, osolíme mořskou solí a přendáme na velkou rozpálenou litinovou pánev se silným dnem.

3

Plátky masa vyjmeme z marinády, zprudka je ogrilujeme 1-2 minuty z každé strany a ogrilované nakrájíme na tenké proužky. Maso, které by mělo být uvnitř růžové, osolíme mořskou solí a položíme na papriku.

4

Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 6 palců tak, aby zůstaly vláčné.

5

Servírujeme se strouhaným sýrem čedar a nadrobno nakrájeným ledovým salátem, jako dip předložíme chilli salsu Ambiente, tomatovou salsu Ambiente, guacamole Ambiente a zakysanou smetanu.

6

Salsa chilli Ambiente [46976]:

7

Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.

8

Tomatová salsa Ambiente [46991]:

9

Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.

10

Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.

11

Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.

12

Mexická omáčka Quacamole Ambiente [46999]:

13

Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno.

14

Avokáda rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme je, nakrájíme a dáme do hmoždíře spolu s oloupanými, nahrubo nakrájenými stroužky česneku a limetovou šťávou. Vše utřeme na jemnou pastu.

15

Přidáme připravená rajčata, papričky, lístky koriandru, osolíme a zamícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept