Jednoduchý recept

Trhanec z brambor s borůvkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49517

Ingredience

750 g Brambory
0,5 l Kompot borůvkový
200 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 794kJ
25% Sacharidy 88 g
41% Tuky 31 g
4% Sodík 88 mg
25% Bílkoviny 14 g

Trhanec z brambor s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat.

2

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme.

4

Trhanec podáváme teplý s borůvkami.

Poznámka

Místo kompotovaných borůvek můžeme použít i borůvky čerstvé, které v misce smícháme s trochou cukru a lehce rozmačkáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept