Jednoduchý recept

Loupané kompotované švestky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49530

Ingredience

150 g Cukr krystal
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
2 kg Švestky
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 628kJ
11% Sacharidy 38 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 12 mg
2% Bílkoviny 1 g

Loupané kompotované švestky postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Krátce je spaříme vroucí vodou, vyjmeme a oloupeme. Ihned ponoříme do vody smíchané s kyselinou citronovou, aby nezměnily barvu.

2

Po vyjmutí rozdělíme do sklenic, zasypeme cukrem, uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut.

3

Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Zavařujeme-li půlené neloupané švestky, sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept