Recept

Indická samosa s uzeným kachním masem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49534

Ingredience

3 ks Chilli paprička
30 g Cibulka jarní
400 g Kachní maso uzené
60 ml Kokosové mléko
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
12 ml Olej sezamový
1 dl Olej slunečnicový
12 plátek Těsto na jarní závitky
1,5 dl Voda pitná
2 polévková lžíce Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
4% Sacharidy 13 g
39% Tuky 29 g
32% Sodík 634 mg
21% Bílkoviny 12 g

Indická samosa s uzeným kachním masem postup přípravy receptu:

1

Kachní uzené maso nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájené chilli papričky. Přilijeme kokosové mléko, sezamový olej, rybí vývar a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme.

2

Listy těsta na jarní závitky namočíme do vody a nakrájíme je na menší čtverce. Do středu těsta lžící položíme připravenou náplň, spodním koncem těsta přikryjeme střed náplně. Potom vezmeme oba vrchní rohy a přeložíme je do středu, aby vznikl trojúhelník.

3

Nakonec připravenou samosu navlhčíme, posypeme moukou a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme dozlatova přibližně 2-3 minuty.

4

Osmažené samosi naaranžujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Toto jídlo podáváme se zeleným čajem jako předkrm. Recept pochází z indického Bombaje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept