Japonský zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonský zeleninový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49540 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 ml | Ocet rýžový |
80 ml | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
1 dl | Voda pitná |
Salát | |
10 ks | Bazalka |
200 g | Fazolové lusky zelené |
12 ml | Olej olivový extra panenský |
60 g | Ředkvička |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 491,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Olej sezamový, Sójová pasta Miso, Voda pitná, Bazalka, Fazolové lusky zelené, Ředkvička, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sójová, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Japonský zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme omáčku na salát, kterou dáme na dvě hodiny do lednice. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme jen 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji. |
2 | Příprava omáčky: do mixéru vlijeme vodu, přidáme pastu shiro miso, přisypeme cukr, přilijeme sojovou omáčku, rýžový ocet, nakonec sezamový olej. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme. |
3 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme očištěné fazolky, přivedeme opět k varu a povaříme ještě přibližně 4 minuty. Scedíme fazolky, zchladíme je a vysypeme do misky. |
4 | Ředkvičky a bazalku nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám a smícháme s připraveným osmaženým česnekem a vychladlou omáčkou. Všechno dobře promícháme. |
5 | Hotový salát rozdělíme do salátových misek a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm. Také ho můžeme připravit s krevetami.