Japonský zeleninový salát

20 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
48 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme omáčku na salát, kterou dáme na dvě hodiny do lednice. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme jen 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji.
  • 2
    Příprava omáčky: do mixéru vlijeme vodu, přidáme pastu shiro miso, přisypeme cukr, přilijeme sojovou omáčku, rýžový ocet, nakonec sezamový olej. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme.
  • 3
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme očištěné fazolky, přivedeme opět k varu a povaříme ještě přibližně 4 minuty. Scedíme fazolky, zchladíme je a vysypeme do misky.
  • 4
    Ředkvičky a bazalku nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám a smícháme s připraveným osmaženým česnekem a vychladlou omáčkou. Všechno dobře promícháme.
  • 5
    Hotový salát rozdělíme do salátových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.