Recept

Hovězí z vietnamské kuchyně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49541

Ingredience

3 ks Chilli paprička zelená
20 g Cibulka jarní
100 g Hovězí maso zadní
100 g Hovězí svíčková
5 ks Kafirové listy
5 ks Koriandr čerstvý
10 ks Máta
1 dl Olej slunečnicový
50 ml Omáčka rybí
70 ml Omáčka ústřicová
30 g Sezam - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 871kJ
3% Sacharidy 9 g
16% Tuky 12 g
75% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 15 g

Hovězí z vietnamské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou a zadní maso umyjeme, nakrájíme na kousky, na masovém strojku pomeleme a dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou nať z jarní cibulky, drobně nakrájenou mátu a nakrájené listy koriandru. Vmícháme ještě sezamová semínka, přilijeme ústřicovou a rybí omáčku a všechny suroviny rukou dobře prohněteme. Připravenou hmotu dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout.

2

Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme do ní připravené masové kuličky. Do pánve přidáme ještě na tenké plátky nakrájené chilli papričky spolu s limetkovými listy. Kuličky nasáknou chuť chilli papričky a limetkového listu.

Poznámka

Takto připravené kuličky podáváme jako teplý předkrm s pečenými plackami, ale je vhodné také na kousky nakrájené sladké pomelo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept