Recept

Marinovaná kuřecí křidýlka s omáčkou Caroline-BBq

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49543

Ingredience

450 g Barbecue omáčka
300 g Celer řapíkatý
130 ml Citronová šťáva
300 g Karotka
1500 g Kuřecí křídla
250 g Med včelí
200 g Máslo čerstvé
400 g Okurky
120 g Olej arašídový (podzemnicový)
300 g Olej slunečnicový
50 g Pepř černý mletý
50 ml Rajčatová šťáva
120 g Sůl
Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911]
1,6 g Chilli koření mleté
6,4 g Sůl
400 g Zakysaná smetana
32 g Česnek
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]
2 g Chilli koření mleté
200 g Kečup
4 g Koriandr mletý
120 g Marmeláda mangová
4 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř cayenský
4 g Petržel - nať
4 g Provensálské koření
80 g Pyré mangové
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 942kJ
15% Sacharidy 53 g
95% Tuky 71 g
247% Sodík 5 g
45% Bílkoviny 25 g

Marinovaná kuřecí křidýlka s omáčkou Caroline-BBq postup přípravy receptu:

1

Chlazená kuřecí křidýlka rozdělíme ostrým nožem v kloubu na dvě části, dáme je do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme se slunečnicovým olejem a necháme dvě hodiny v chladničce marinovat.

2

Mezitím připravíme Caroline-BBQ omáčku. V míse vyšleháme 250 g změklého másla s 350 g medu, přidáme barbecue omáčku s citrónovou šťávou a tomatovým džusem, vše dobře promícháme. Dále na hranolky nakrájíme oloupanou karotku, oloupané čerstvé okurky a řapíkatý celer.

3

V hluboké pánvi rozpálíme arašídový olej na 200°C, na něm pomalu smažíme marinovaná křidýlka, aby byla upečená do zlatova a propečená až ke kosti. Hotová osmažená křidýlka zalijeme Caroline-BBQ omáčkou, dobře promícháme, aby křidýlka byla omáčkou dobře obalena a rozdělíme je na talíře.

4

Křidýlka servírujeme obložená zeleninovými hranolky, se zakysanou smetanou s česnekem Ambiente a mango-chilli omáčkou Ambiente jako dipy.

5

6

Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911]: oloupaný česnek dáme na 15 minut do trouby, předehřáté na 180 °C.

7

Česnek necháme trochu vychladnout, pozé ho nožem rozsekáme na drobné kousky. Nesmíme mixovat, vznikla by totiž pasta.

8

Připravený česnek dobře promícháme se zakysanou smetanou, chilli kořením a solí.

9

10

Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]: omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.

11

Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixéru, na jemno rozmixujeme na konzistenci hořčice, přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme. Mixujeme, dokud omáčka není hladká.

12

Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chuti a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept