Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 49557

Ingredience

2 g Anýz mletý
100 g Celer řapíkatý
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Dýně
400 g Fazole červené sterilované
5 g Kari koření
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
600 g Maso mleté - mix
60 ml Olej olivový
100 g Paprika červená
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
9 g Sůl
200 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 788kJ
14% Sacharidy 50 g
51% Tuky 38 g
72% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Dýňové kari postup přípravy receptu:

1

Dýně oloupeme, z dužniny odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Česnek a cibuli nasekáme. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky. Z chilli papričky odstraníme semínka a také ji nasekáme, papriku nakrájíme na kostičky. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme maso a orestujeme je (stále mícháme, aby se nespojovalo a zůstalo drobivé). K dobře orestovanému masu přidáme kari, loupaná rajčata a necháme 15 minut dusit. Do tohoto základu přidáme nakrájenou dýni, kukuřici, kousky řapíkatého celeru, fazole i s nálevem, papriku na kostičky a nasekaný česnek a chilli papričku. Zalijeme vínem a vše necháme společně povařit dalších 15 minut. Hotové dýňové kari ochutíme solí a drceným anýzem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept