Grilované tuňákové steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 112 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované tuňákové steaky
Celkový čas: | 112 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49569 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
1000 g | Fenykl čerstvý |
50 g | Kapary |
120 g | Máslo čerstvé |
250 g | Olej olivový |
200 g | Petržel - nať |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 polévková lžíce | Sůl |
2000 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Fenykl čerstvý, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilované tuňákové steaky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme barevné oleje. Do dvou kastrolků rozdělíme olivový olej, do jednoho vsypeme na drobné kousky pokrájenou syrovou oloupanou červenou řepu, do druhého pak nakrájenou čerstvou petrželovou nať. Kastrolky postavíme na mírný oheň a 1,5 hodiny zahříváme, teplota ale nesmí překročit 70 °C. Každý olej zvlášť pak na jemno rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a osolíme. Získáme tak jeden zelený a jeden červený olej. |
2 | Čerstvý fenykl nakrouháme na jemné plátky, kapary nakládané v soli opereme a najemno nakrájíme. Fenykl a kapary pak opečeme na másle, osolíme, přelijeme sladkou smetanou, zredukujeme, rozdělíme na talíře a uložíme v teple. |
3 | Čerstvého tuňáka nakrájíme na 200g filetové steaky, osolíme je a na grilu zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Necháme je ve teple (asi 80 °C) na 10 minut odpočinout. Správně ogrilovaný steak z tuňáka má být propečený z každé strany na 2 mm, uprostřed musí zůstat růžový a teplý. Steaky překrojíme napříč a rozložíme na opečený fenykl. |
4 | Tuňákové steaky servírujeme pokapané barevnými oleji. |