Recept

Grilované tuňákové steaky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 112 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49569

Ingredience

1000 g Fenykl čerstvý
50 g Kapary
120 g Máslo čerstvé
250 g Olej olivový
200 g Petržel - nať
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 polévková lžíce Sůl
2000 g Tuňák obecný
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
4% Sacharidy 14 g
58% Tuky 44 g
17% Sodík 346 mg
90% Bílkoviny 51 g

Grilované tuňákové steaky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme barevné oleje. Do dvou kastrolků rozdělíme olivový olej, do jednoho vsypeme na drobné kousky pokrájenou syrovou oloupanou červenou řepu, do druhého pak nakrájenou čerstvou petrželovou nať. Kastrolky postavíme na mírný oheň a 1,5 hodiny zahříváme, teplota ale nesmí překročit 70 °C. Každý olej zvlášť pak na jemno rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a osolíme. Získáme tak jeden zelený a jeden červený olej.

2

Čerstvý fenykl nakrouháme na jemné plátky, kapary nakládané v soli opereme a najemno nakrájíme. Fenykl a kapary pak opečeme na másle, osolíme, přelijeme sladkou smetanou, zredukujeme, rozdělíme na talíře a uložíme v teple.

3

Čerstvého tuňáka nakrájíme na 200g filetové steaky, osolíme je a na grilu zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Necháme je ve teple (asi 80 °C) na 10 minut odpočinout. Správně ogrilovaný steak z tuňáka má být propečený z každé strany na 2 mm, uprostřed musí zůstat růžový a teplý. Steaky překrojíme napříč a rozložíme na opečený fenykl.

4

Tuňákové steaky servírujeme pokapané barevnými oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept