Mozečkové krokety
45 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůHovězí mozek
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 4lžíceTuk
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
741 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Za stálého míchání svaříme mléko s moukou a máslem na hustou kaši a odstavíme.
- 2Cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na másle, přidáme odblaněný mozek, osolíme a necháme udusit.
- 3Mezitím kaše vychladla, přidáme do ní žloutky, nasekanou petrželovou nať, dušený mozek a vše řádně rozmícháme.
- 4Na prkénku posypaném strouhanou houskou uděláme ze směsi obdélník zhruba 6 cm široky a necháme jej v lednici zatuhnout.
- 5Jakmile je hmota ztuhlá, nakrájíme z ní pruhy cca 3 cm široké, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce.
- 6Poté je osmažíme jako řízky.
- 7Jako přílohy jsou vhodné brambory a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.