Zdravý recept

Neslazený mošt z čerstvých švestek

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Neslazený mošt z čerstvých švestek 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49581

Ingredience

200 ml Voda pitná
3 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
16% Sacharidy 57 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
6% Bílkoviny 4 g

Neslazený mošt z čerstvých švestek postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé švestky omyjeme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. V kastrolu podlijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 70 °C. Mezitím občas promícháme. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

2

Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Lahve urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Mošt vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na studeném a temném místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept