Recept

Skotský losos s rajčaty a pancettou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 105 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49596

Ingredience

200 g Cukr krupice
1000 g Fazolové lusky zelené
1000 g Hrachové lusky
20 g Limetková šťáva
2000 g Losos obecný
200 g Máslo čerstvé
120 g Olej olivový
500 g Pancetta
1000 g Rajčata
75 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 642kJ
11% Sacharidy 39 g
76% Tuky 57 g
180% Sodík 4 g
93% Bílkoviny 53 g

Skotský losos s rajčaty a pancettou postup přípravy receptu:

1

Čerstvá rajčata rozpůlíme a vyrovnáme na plech řezem nahoru, lehce je osolíme, ocukrujeme a pokapeme olivovým olejem. Plech s rajčaty vložíme na 45 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Troubu pak vypneme a rajčata v ní necháme ještě hodinu, cukr zkaramelizuje a rajčata budou napůl sušená.

2

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na 200g filety, které srolujeme do tvaru steaku, dokola obalíme plátkem slaniny pancetta a spíchneme párátkem. Takto připravené porce opékáme na olivovém oleji. Nejprve zprudka několik vteřin z každé strany, potom pozvolna na velmi mírném ohni nejvýše 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme několik minut dojít na kraji sporáku.

3

Mladé fazolové lusky a cukrové hrachové lusky nakrájíme na tenké nudličky, spaříme vařící vodou, scezené je osolíme a vsypeme na půl minuty do rozehřátého másla. Dobře promícháme, aby lusky byly zcela obaleny máslem.

4

Na talíře vyskládáme nejprve lusky na másle, potom rajčata a navrch lososa, kterého osolíme a pokapeme limetkovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept