Recept

Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49597

Ingredience

10 g Chilli koření mleté
200 g Chilli paprička
200 g Cibule
2000 g Kuřecí prsa
100 ml Mléko polotučné
150 g Máslo čerstvé
150 g Olej olivový
50 g Oříšky piniové
100 g Sýr Čedar
40 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1500 g Špenát listový čerstvý
100 g Šunka parmská
Potato skins Ambiente [47100]
2 kg Brambory
20 g Chilli paprička
350 g Máslo pomazánkové
10 g Olej olivový
30 g Pažitka
10 g Sůl
350 g Tvaroh jemný

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 880 kcal
Kilojoule 3 682kJ
11% Sacharidy 40 g
70% Tuky 53 g
121% Sodík 2 g
117% Bílkoviny 66 g

Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsíčka zbavená kůže očistíme a posypeme mletým chilli kořením. Rozšleháme vejce s mlékem a do směsi vložíme okořeněná prsička na 10 minut odležet, aby si při pečení zachovala šťávu a nevyschla.

2

Ze sýru čedar nakrájíme 1cm hranolky, dlouhé jako prsíčka, každý hranolek zabalíme do plátku sušené parmské šunky.

3

Na sebe vyskládáme vždy jedno prsíčko, na něj obalený čedarový hranolek a navrch opět prsíčko. Okraje sklepeme paličkou a sepneme párátky. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem a velmi pomalu je opékáme na lávovém grilu tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté a sýr byl lehce roztavený, nesmí však téci.

4

Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme drcené piniové oříšky, nakrájenou cibuli a směs lehce orestujeme. Potom přidáme očištěný listový špenát, nasekané chilli papričky a vše společně opečeme. Špenát rozložíme doprostřed talíře a na něj dáme překrojená prsíčka.

5

Servírujeme s potato skins Ambiente jako přílohou.

6

7

Potato skins Ambiente [47100]:

8

Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.

9

Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.

10

Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

11

Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.

12

Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept