Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Chilli koření mleté |
200 g | Chilli paprička |
200 g | Cibule |
2000 g | Kuřecí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
150 g | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1500 g | Špenát listový čerstvý |
40 g | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Potato skins Ambiente [47100] | |
---|---|
2 kg | Brambory |
20 g | Chilli paprička |
350 g | Máslo pomazánkové |
10 g | Olej olivový |
30 g | Pažitka |
10 g | Sůl |
350 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 206,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,9mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Brambory, Chilli paprička, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Šunka parmská, Máslo pomazánkové, Olej olivový, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka zbavená kůže očistíme a posypeme mletým chilli kořením. Rozšleháme vejce s mlékem a do směsi vložíme okořeněná prsička na 10 minut odležet, aby si při pečení zachovala šťávu a nevyschla. |
2 | Ze sýru čedar nakrájíme 1cm hranolky, dlouhé jako prsíčka, každý hranolek zabalíme do plátku sušené parmské šunky. |
3 | Na sebe vyskládáme vždy jedno prsíčko, na něj obalený čedarový hranolek a navrch opět prsíčko. Okraje sklepeme paličkou a sepneme párátky. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem a velmi pomalu je opékáme na lávovém grilu tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté a sýr byl lehce roztavený, nesmí však téci. |
4 | Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme drcené piniové oříšky, nakrájenou cibuli a směs lehce orestujeme. Potom přidáme očištěný listový špenát, nasekané chilli papričky a vše společně opečeme. Špenát rozložíme doprostřed talíře a na něj dáme překrojená prsíčka. |
5 | Servírujeme s potato skins Ambiente jako přílohou. |
6 |
|
7 | Potato skins Ambiente [47100]: |
8 | Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C. |
9 | Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši. |
10 | Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C. |
11 | Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky. |
12 | Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček. |