Panenská svíčková s červenou omáčkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
207 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.
  • 2
    Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
  • 3
    Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.
  • 4
    Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.