Panenská svíčková s červenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panenská svíčková s červenou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Kečup |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 120,1mg |
Draslík | 853,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Panenská svíčková s červenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme. |
2 | Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme. |
3 | Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme. |
4 | Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku. |