Recept

Panenská svíčková s červenou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 496
Kategorie: Maso

Ingredience

400 ml Hovězí vývar základní
30 g Kečup
80 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
30 g Sůl
100 g Tuk
1500 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 855kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
82% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Panenská svíčková s červenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.

2

Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.

3

Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.

4

Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept