Jednoduchý recept

Krupicové knedlíky s omáčkou z borůvek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49601

Ingredience

150 g Borůvky
0,5 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 844kJ
41% Sacharidy 148 g
30% Tuky 23 g
10% Sodík 193 mg
53% Bílkoviny 30 g

Krupicové knedlíky s omáčkou z borůvek postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

2

V míse do krupice přilijeme čtvrtlitr horkého mléka, promícháme, krupici necháme nabobtnat a vychladnout.

3

Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout.

4

Vajíčko rozklepneme, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme ho s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut.

5

V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.

6

Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou borůvkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept