Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49607

Ingredience

200 g Brusinky
400 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
30 g Kakao
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
220 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 g Sůl
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
500 g Zmrzlina vanilková
110 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 057kJ
26% Sacharidy 95 g
48% Tuky 36 g
6% Sodík 112 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brownies Ambiente postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do mixeru, s pískovým cukrem je ušleháme do pevné pěny, do které potom přidáme změklé máslo a spolu dohladka vyšleháme.

2

Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, nasekáme jádra vlašských ořechů a vyjmeme zrníčka z vanilkové tobolky.

3

Čokoládu dáme rozpustit ve vodní lázni, přilijeme ji do vaječné směsi. Za stálého míchání postupně přidáváme nasekané vlašské ořechy, hořký kakaový prášek, vanilková zrníčka, špetku soli s moukou a pomalu vše vymícháme na hladké těsto bez hrudek.

4

Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 40 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí.

5

Vychladlý korpus pokrájíme na 3 cm kostky, které z jedné strany posypeme polovinou moučkového cukru, druhou polovinu cukru smícháme s rozmačkanými čerstvými brusinkami. Pocukrované kostky rozdělíme na talíře a vedle nich navrstvíme terč z brusinek.

6

Brownies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou na brusinkovém terči.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept