Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49611

Ingredience

380 g Cukr krupice
80 g Kakao
400 ml Mléko plnotučné
270 g Máslo čerstvé
2 ks Vanilkový lusk
10 ks Vejce slepičí
800 g Zmrzlina vanilková
500 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 784kJ
25% Sacharidy 90 g
72% Tuky 54 g
7% Sodík 146 mg
29% Bílkoviny 17 g

Čokoládové bolinhos postup přípravy receptu:

1

Nastrouháme kvalitní mléčnou čokoládu a necháme ji rozehřát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme 8 vajec. Smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, 250 g změklého másla, hořkým kakaem, 300 g cukru krupice. Ze směsi vymícháme hladké těsto bez hrudek.

2

Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 15-20 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí obsahu.

3

Mezitím připravíme vanilkovou omáčku. Rozšleháme dvě vejce. Do mléka vsypeme 80 g cukru, přidáme rozkrojené vanilkové lusky a dáme vařit. Když mléko začne vřít, odstavíme z ohně, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, až vejce začnou omáčku zahušťovat na konzistenci řídkého pudinku. Omáčku pak přecedíme přes jemný cedník a dáme vychladnout.

4

Vychladlý korpus rozkrájíme na malé trojúhelníky nebo čtverce, které rozdělíme na talíře.

5

Dezert servírujeme tak, že dílky na talířích prokládáme vanilkovou zmrzlinou a vše přelijeme vanilkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept