Jednoduchý recept

Vejce se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce se slaninou 5 1
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49616

Ingredience

10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
0% Sacharidy 2 g
55% Tuky 41 g
101% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Vejce se slaninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.

2

Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.

3

Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.

Poznámka

Na přípravu vajec používáme vždy jen pánev s nepřilnavým povrchem, kterou nikdy nepřiklápíme pokličkou.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce se slaninou
Báječná vejce, voňavoučká slaninka, nejlepší snídaně na světě. Když ji přinesete své milé až do postele, určitě se na vás bude usmívat celý den.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept