Anglická snídaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická snídaně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49621 |
Ingredience
2,5 l | Čaj černý |
10 krajíc | Chléb toastový |
2 l | Džus pomerančový |
500 g | Fazole bílé |
400 g | Marmeláda pomerančová |
300 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Olej olivový |
100 g | Olej olivový extra panenský |
10 ks | Párky Vídeňské |
300 g | Passata (drcená rajčata) |
10 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 361,8mg |
Draslík | 807,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Džus pomerančový, Marmeláda pomerančová, Párky Vídeňské, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Fazole bílé, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Anglická snídaně postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole, které jsme předchozí den namočili, slijeme, opláchneme a uvaříme doměkka. |
2 | Na grilu nejprve dokřupava opečeme plátky uzeného vepřového bůčku, potom vídeňské párky a nakonec poloviny osolených rajčat. Vše udržujeme v teple. Na teflonové pánvi na olivovém oleji opečeme sázená vejce tak, abychom neporušili žloutky. |
3 | Fazole scedíme do rozmačkaných, scezených a s panenským olivovým olejem smíchaných sterilovaných rajčat a vše povaříme. |
4 | Na talíře nejprve navrstvíme fazole, obložíme je párkem, slaninou, grilovanými rajčaty a sázenými vejci. |
5 | Servírujeme spolu s plátkem toastového chleba, máslem, marmeládou, pomerančovým džusem a černým čajem s mlékem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení fazolí.