Jednoduchý recept

Zejbišské šlejšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49623

Ingredience

2 ks Cibule
120 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná
Vařené brambory
500 g Brambory
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 174kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 9 g
32% Sodík 633 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zejbišské šlejšky postup přípravy receptu:

1

Dobře omyjeme brambory, dáme do 1 litru vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme. Nastrouhané brambory dáme na na pomoučený vál, přidáme lžičku soli, hrubou mouku, kterou postupně přidáváme. Těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, mělo by být dostatečně tuhé.

2

Z těsta vyválíme váleček o průměru přibližně 4 cm. Nožem nakrájíme dílky široké 2-3 cm. Zlehka je prsty zformujeme do tvaru válečků.

3

Očistíme 2 cibule, drobně je nakrájíme a v pánvi na sádle usmažíme dozlatova.

4

Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 2 lžičkami soli.

5

Šlejšky házíme opatrně do vroucí vody, občas promícháme aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je pomalu, nezakryté, přibližně 7-9 minut. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy, polijeme sádlem s osmaženou cibulkou, promícháme a ihned teplé podáváme.

Poznámka

K šlejškám můžeme podávat kysané zelí a uzené maso. Nebo je upravíme na sladko: polijeme je máslem a posypeme nastrouhaným perníkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept