Sýrové chlebíčky máčené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové chlebíčky máčené
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 49644 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
60 g | Řeřicha |
200 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
280 g | Veka chlebíčková krájená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 355,7mg |
Draslík | 140,4mg |
Vláknina | 602,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Řeřicha, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Veka chlebíčková krájená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové chlebíčky máčené postup přípravy receptu:
1 | Čedar nastrouháme, promícháme se žloutky, opepříme, přimícháme posekanou pažitku a vzniklým krémem namažeme ve slabší vrstvě plátky chlebíčkové veky. Vždy dva plátky pomazanou stranou slepíme k sobě, namočíme v mléce a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme sýrové chlebíčky a osmažíme dozlatova. |
3 | Usmažené chlebíčky rozkrojíme napůl, upravíme na talířky a podáváme ozdobené posekanou řeřichou. |