Jednoduchý recept

Šumavské zamotance - rajnštrycle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 82 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 47 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 49651

Ingredience

Těsto
1 kg Brambory
200 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
Vaječná směs
3 dl Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 664kJ
20% Sacharidy 73 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 296 mg
38% Bílkoviny 21 g

Šumavské zamotance - rajnštrycle postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme v 1.5 litru vody doměkka. Uvařené oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku a těsto dobře promísíme. Přendáme na pomoučený vále a těsto důkladně vypracujeme, nesmí se lepit, podle potřeby můžeme přidat mouku.

2

Těsto rozválíme na sílu přibližně 6-7 mm a nakrájíme je na čtverečky 6 x 6 cm. Každý čtvereček úhlopříčně uprostřed rozřízneme jen 2 cm. Z každé protilehlé strany jeden roh čtverečku prostrčíme do rozříznutého otvoru. Takto upravené zamotance položíme do máslem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut.

3

Mezitím v misce rozkvedláme vejce s mlékem a solí. Upečené motance přelijeme rozpuštěným máslem, rozkvedlanými vejci a znovu pečeme asi 5-7 minut na 220°C. Při dopékání musíme dát pozor, aby jsme motance nedopekli natvrdo. Upečené by měly být vláčné.

4

Podáváme je horké.

Poznámka

K rajnštryclům podáváme podle chuti podmáslí, kysané mléko, acidofilní mléko a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept