Jednoduchý recept

Letní rybí polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49678

Ingredience

500 g Kapr obecný
100 g Květák
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1500 ml Voda pitná
120 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
2% Sacharidy 7 g
38% Tuky 28 g
14% Sodík 285 mg
47% Bílkoviny 26 g

Letní rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté rybí maso povaříme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

Očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu vložíme do kastrolu s rozehřátým máslem a osmahneme dorůžova. Zaprášíme hladkou moukou a znovu krátce osmahneme. Přidáme rybí maso, přilijeme přecezený vývar z rybího masa a vsypeme na růžičky rozebraný květák. Osolíme a povaříme 15 minut.

3

Před podáváním do polévky vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a troše vychladlého vývaru. Polévku ale nevaříme, aby se nesrazila.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy sladkovodních ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept